Nadbytečná kila půjdou dolů správným stravováním

Ubrat na váze pár kilogramů by asi prospělo leckomu, ale v případě obezity to chce dostat dolů více než jen pár kil. Je potřeba zhubnout i několik desítek kil.

Nadbytečná kila půjdou dolů správným stravováním

Je jasné, že každý nemůže mít tělo jako hollywoodští herci. Oni koneckonců jsou za to placení a valnou část svého času stráví po tělocvičnách. Normální člověk, který musí každé ráno na osmou do práce však tyto možnosti postrádá. Právě proto je pro většinu lidí důležitý zdravý životní styl, který je možné občas obejít, ale ne příliš často. Jakmile se začnete přejídat nebo přestanete s pravidelným pohybem, vaše váha raketovým způsobem poroste nahoru, což samozřejmě není úplně ta nejlepší správa na světě. Více tuků v těle rozhodně nepotřebujete, ale i když se vám to nakonec povede, nikdy není pozdě zase nabrané špeky shodit dolů.

Obložená houska

Musí se však jednat o špeky, nikoliv o svalstvo. Je hodně lidí, co sice hodně váží, ale zároveň v nich není gram tuku navíc. Většinou se jedná o kulturisty, ale fyzicky tvrdě pracují jedinci, kteří mohou vypadat korpulentně, nemusí být vůbec tlustí. Proto hmotnost není brána jako důvod k hubnutí. BMI index je v tomto ohledu mnohem směrodatnější, i když ani on není nejpřesnější. Úplně nejlepší je si nechat udělat krevní obraz a další testy, ale do toho se zase každému nechce.

Ať tak či onak, pokud přibíráte a neposilujete, je jasné, že za to může strava, a to je nutné změnit. Zapomeňte na konzumaci smažený nebo sladkých jídel a raději si dopřávejte více zeleniny, ideálně tepelně neupravené. Velmi vhodné je konzumace luštěnin. Když je dobře předem připravíte, nemusíte se bát nadýmání ani dalších negativních efektů. Mají málo kalorií, ale o to více živin. Navíc dokáží skvěle zasytit, což je obrovské plus.

Obložený chleba

Nezapomeňte na pohyb

I pohyb by měl být součástí vašeho života. Pravidelně vyběhnout do parku na půl hodinky či lépe na celou nebo jezdit do práce na kole je rozhodně dobrá volba. Také ale můžete skákat na trampolíně, což je také plnohodnotné cvičení, během kterého se dobře hubne. Možností je celá řada.